Вук Бабовић

Биографија

Рођен је у Београду где је и студирао и стекао звање мастера инжењера архитектуре на Архитектонском факултету у Београду, 2011. године. Пре факултета он се већ аматерски бавио илустрацијом и графичким дизајном.

Отпочео је своју каријеру радом у Паризу где је учествовао у пројектима различитих школа и казнених установа.

Када се вратио у Београд, радио је независне радове из области дизајна и архитектонског. Затим је започео рад у бироу за архитектонско пројектовање где је радио на пројектима хотела и хотелских комплекса локализованих у Црној Гори, канцеларијских ентеријера у Русији и архитектонских објеката за индустријска постројења и серије бензинских станица на територији Босне, Бугарске и Србије. Након тога је започео рад у ¬„Енергопројекту” – једној од најуспешнијих инжењерских компанија. Радио је у кооперацији заната где су припремали пројекте за ивођење. Тамо је радио на пројектима ентеријера за хотел Хајат у Ростову на Дону (Русија) и Ташкенту (Узбекистан). Други пројекти су били разнородних комбинованих намена и били су локализовани у Централној Азији. Ипак, овај ангажман је трајао кратко, јер се указала прилика да се пресели и ради у Шенжену (Кина), где је провео преко две године.

Убрзо након уласка у Кину био је укључен у радионицу за урбано планирање у Јентаи-у (Шандонг провинција). Међутим, његово прво запосљење било је у фирми за дизајн ентеријера у којој је био део малог одељења за архитектонски дизајн. Ово одељење је за свој главни задатак имало планирање и архитектуру за рурални излетнички комплекс у близини Нанђинга (Ђиангсу провинција) што је подразумевало дизајнирање серије малих објеката различите типологије: различите концепте за шумске и планинске хотелске виле заједно са кућом чаја и рестораном поред језера и центра за посетиоце.

Након што је тај пројекат био завршен, прешао је да ради у компанији за пејзажну архитектуру, која је имала растући архитектонски тим. Тамо је управљао тимом од четворо дизајнера, који је ирађивао дизајн за различите типове архитектуре, док је такође помакао пејзажним дизајнерима са скицама и идејама за парковски мобилијар и павиљоне. Архитектонски пројекти су били јако разноврсни: од планирања новог развоја, ревитализације зграда до канцеларијских ентеријера.

Након мало више од годину дана, указала се прилика да се придружи бившем колеги и постане главни дизајнер у новој фирми са канцеларијама у Шенџену и Пекингу. Непуних годину дана касније је схватио да су добре компаније и тимови изграђени око заједничке потраге за новцем и успехом, док одличне компаније израњају из алтруизма и виртуозности.

Након свог повратка у Београд, прикључује се „Културном елементу“ и наставља да се бави графичким дизајном и дизајном ентеријера, као и другим сродним визуелним уметносима.