Дина Чубриловић

Музички уредник

Пијанисткиња Дина Чубриловић (Београд, 1990.) је своје ниже и средње музичко образовање стекла у МШ Мокрањац у Београду, у класама проф. Марије Тасовац и проф. Јасмине Јоксимовић. Своје школовање је наставила на Факултету музичке уметности у Београду, где је завршила основне и мастер студије у класи проф. Дејана Стошића. Паралелно је сарађивала са проф. Арбом Валдмом у чијој је класи завршила специјалистичке студије на АЛУ у Београду. Након тога усавршавање је наставила на Краљевском конзерваторијуму у Антверпену у класи код реномиране пијанисткиње Полине Лешченко.

    Током школовања освајала је бројне награде на такмичењима и наступала је у многим концертним салама Београда. Издвајају се прва награда на пијанистичком такмичењу у Идрији (Словенија) и прва награду у клавирском дуу са пијанисткињом Мајом Вучковић на такмичењу СИМЦ Слобомир. Похађала је мајсторске курсеве професора Бориса Романова, Арба Валдме, Пиета Кујкена, Дараија Нтаке, Ера Хејнонена, Антонија Романиука, Сергеја Лешченка, Полине Лешченко, Михаела Удеа и Едмунда Дејва.

     Наступала је на фестивалима у Белгији (Клара, 2015., Sketch the Sound, 2015., Creative Week, 2016.), Србији (БЕЛЕФ, 2014., Бољшој фестивал, 2013.), Естонији (SUVENIversiteet, 2012.), Хрватској (LAUS, 2008.) и учествовала је на пројектима: Шуман и његови двојници (2010.), Лист – на путу до неба (2011.), Пуланк : и монах и мангуп (2013.). Као камерни музичар остварила је запажене наступе са уметницима Браниславом Подрумац (сопран), Катарином Алексић (виолина) и Дејвидом Бестером (виолина), а сарађивала је и са балетским уметницима Милошем Софреновићем (Аустрија) и Еком Ноом (Белгија).

   У сезони 2014/2015 била је асистент репетитора у премијерној поставци ''Дон Ђованија'' у продукцији Фламанске Опере. Њене наступе преносио је Радио Београд, а као солиста свирала је са Симфонијским оркестром Уметничког ансамбла Војске Станислав Бинички, у оквиру прославе десетогодишњице АЛУ. Премијерно је изводила дела младих српских аутора, а нека од њих је имала прилику да свира и на фестивалу КоМА.

   У жељи да обогати своје наступе креира пројекте који су интердисциплинарног карактера. Њен први самостални пројекат ''Изван метафоре сна'', посвећен је буто плесу и изведен је на фестивалу младих аутора Sketch the Sound у Антверпену. Након тога настали су пројекти ''Крај једне ере'' и ''Не Ја'' посвећени театру и филму, инспирисани Бекетом и  Абасом Киаростамијем. На њену иницијативу покренута је серија необичних мултимедијалних концерата у Музеју града Београда са идејом да се класична музика презентује на другачији и савременији начин.

Тренутно је на првој години докторских студија на Универзитету уметности - студијски програм Вишемедијска уметност, предаје у Музичкој школи "Славенски" и сарађује са организацијом Културни елемент као пијанисткиња и музички уредник.