Марина Милетић

Балерина и кореограф

Марина Милетић je pођена 18.03.1983 у Београду. Завршила је музичку школу „Станислав Бинички“ и средњу балетску школу „Лујо Давичо“ 2000-те године, и одмах након тога добила стални ангажман у Народном позоришту у Београду.
Играла је у представама „Охридска легенда“, „ Ромео и Јулија“, „Др. Џекил и Мр. Хајд“, „Самсон и Далила“, „Франческа ди Римини“, „Фауст“, „Песник Чајковски“, „Посвећење пролећа“, „Жар птица“, „ Лабудово језеро“, „Дон Кихот“, „Жизела“, „Успавана лепотица“, „Ко то тамо пева“, „Краљица Марго“, „Нечиста Крв“,  „Бајадера“, „Дама са камелијама“, као и у неколико опера у Народном позоришту у Београду. Такође, наступала је и у позоришту Мадленианум, у представама „Волфганг Амаде“ и „Северна бајка“. Учествовала је и у неколико представа независне продукције, од којих је најзапаженија „Магија заветног дрвета“. Глумила је у неколико реклама, музичких и ТВ спотова, између осталих и у спотовима светски познатог бенда „Камелот“.
Оснивач је Уметничког студија „Артионица“, а такође је оснивач и члан Управног одбора удружења УГ „Културни елемент“, организације која окупља младе људе, професионалце у области културе и уметности, а које се бави популаризацијом културе, организацијом и реализацијом културно-уметничких дешавања, едукацијом деце и омладине у области културе и уметности, као и промоцијом младих уметника.