Милица Јевић Дрндаревић

Милица Јевић Дрндаревић, рођена је 1985. године у Панчеву. Балетску школу „Лујо Давичо“ у Београду завршила је 2004. Исте године је постала стални члан Балета Народног позоришта у Београду.
     Као један од водећих балетских уметника на овим просторима Милица у својој матичној кући интерпретира истакнуте солистичке и прве роле у целокупном репертоару, од класичног и неокласичног до савременог балета, а од 2012. године је и званично у звању првог солисте. Поред матичне куће, наступа у Битеф денс компанији и Театру Мадленианум. Сарађивала је са многим домаћим и иностраним кореографима, усавршавајући различите играчке технике и форме.
    Радила је кореографије за различите културне догађаје, за поетско-кореографски приказ "У кубу", коаутор је целовечерње балетске представе "Раскршће", као и кореограф преставе која је на сталном репертоару Надоног позоришта ''Процес или ником овде није стало до Јозефа''. Међу досадашњим признањима издвајају се Награда града Београда (ансамбл балета Ко то тамо пева), Награда „Димитрије Парлић“ (ансамбл балета Шест плесова), Награда „Охрабрење“ на Фестивалу кореографских минијатура (представа Раскршће). Дипломирала је уметничку продукцију.