Ненад Чича

Рођен у Сплиту, након завршених студија на Факултету спорта и физичког васпитања, започео је своје музичко образовање у МШ „Јосип Славенски“ (2006), у класи проф. Миомире Станишић - Шпирић које наставља у МШ „Станковић“ у класи проф. Љубице Живковић (2008). Дипломирао је и завршио мастер студије на ФМУ у класи проф. Вишње Павловић - Дракулић.
Похађао је Оперски Студио при Театру „Мадленианум“, под руководством КС Бисерке Цвејић и диригента Миодрага Јаноског.
Усавршавао се на мастер класовима у земљи и иностранству: Стојан Стојанов Ганчев, Маријана Мијановић, Ђорђе Нешић, Снежана Брзаковић (Немачка), у Италији, у организацији Assoziazione Mozart Italia (Anais Lee), Ruggiero Raimondi (Француска), Doreen DeFeis i James Hopper (Немачка), Ken Benson, Craig Rutenberg (Metropolitan opera). Похађао је престижни IVAI (International Vocal Arts Institute) у Њујорку са предавачима као што су Joan Dornemann, Mignon Dunn, Sherill Milnes, Paul Nadler (Metropolitan opera), Ruth Falcon, Laura Brooks Rice и други.
Током школовања је освојио низ првих награда на домаћим такмичењима: Републичко такмичење; „Лазар Јовановић“ и „Петар Коњовић“ . Добитник је специјалних награда из фондова ,,Анита Мезетова“ и „Бисерка Цвејић“ које се додељују најуспешнијим студентима ФМУ.
Наступао је као солиста на концертима широм Србије, у Немачкој, Француској, Италији, САД и Канади. Сарађивао са Симфонијским Оркестром Војске Србије „Станислав Бинички“ и Симфонијским Оркестром и хором РТС.
2010. дебитовао је на сцени Народног Позоришта у Крагујевцу у улози Алфреда у Вердијевој опери Травијата, а следеће године и у иностранству на фестивалу Operoderspree, у Beeskow-у (Немачка), у улози Леандра у опери Angiolina А. Салијерија.
У Народном Позоришту у Београду дебитује у сезони 2012/13 улогом Гласника у Вердијевој Аиди, а након тога, и у низу других улога: Licinius (In Hoc signo), Крманош (Летећи Холанђанин), Наработ (Салома), Касио (Отело), Исмаил (Набуко), Ленски (Евгеније Оњегин) Алфредо (Травијата), Тесла (Меланхолични снови грофа Саве Владиславића), Војвода од Мантове (Риголето), Луиђи (Плашт). Гостује је и на сцени СНП у Новом Саду i u Teatru i operi Madlenianum. У продукцији фондације Operosa у Тивту, заједно са симфонијским оркестром РТ Црне Gore, учествује у извођењу опере Ш. Гуноа Ромео и Јулија тумачећи улогу Ромеа. У Северној Америци дебитује у Монтреалу са ICAV (Institut Canadien d'Art Vocal) као Неморино у Доницетијевој опери Љубавни Напитак.
Осим оперског, негује и концертни репертоар, у коме се налазе соло- песме домаћих аутора, италијанских, немачких, руских и француских романтичара, као и композитора 20-ог века. Учествује као солиста и у извођењу монументалних вокално-инструменаталних дела, те је у више наврата сарађивао са Симфонијским оркестром и хором РТС у извођењу 9-те Бетовенове Симфоније (Коларчева Задужбина, Мокрањчеви дани).