Наша мисија

ПОЗОРИШТЕ

Једна од главних делатности организације. Кроз оперу, драму, мјузикл, перформанс и балет Културни елемент организује и осмишљава бројне пројекте из сфере позоришта и функционише као продуцент и копродуцент у разним пројекатима.

Даље, у плану је и оснивање награде младим позоришним ауторима, оснивање позоришне трупе у оквиру организације и још много, много тога.

ИСТОРИЈСКО НАСЛЕЂЕ

Споменици културе деле судбину овог народа. Овде су много дуже од нас самих. Циљ Културног елемента је да покрене низ пројеката који имају задатак да пробуде ниво свести у народу, и да их упуте да своје споменике и остало историјско наслеђе примећују, памте и чувају.

У плану су пројекти и презентације унапређења културно-историјског наслеђа на територији земље, као и у иностранству.

КЊИЖЕВНОСТ

Издавачка делатност, организација књижевних вечери, помоћ и контакти у циљу лекторисања, корекција и штампања књига, али и бројне радионице и предавања за креативан и иновативан приступ књижевном стваралаштву.

Ако желите да издате књигу, ако сте написали збирку поезије, или желите да негде издате своју причу, јавите нам се!

СЛИКАРСТВО

Млади сликари, почетници, они који сликају само зарад хобија, али и они који се сликарством баве професионално дуги низ година су прави сарадници Културног eлемента. У свету у којем визуелне уметности доминирају, Културни елемент тражи нове начине за презентацију и унапређење ликовних уметника и њиховог рада.

Желимо да помогнемо при организовању изложби, промоцији младих аутора, као и при организацији сликарских колонија

МУЗИКА

Музика је неодвојиви део људског бића, а жеља Културног елемента је да тај део бића још више приближи свима нама. Организацијом концерата, музичких вечери и необичним музичким преформансима Културни елемент доноси музику свуда, чак и у просторе и институције које се музиком нису пре бавиле.

Приближавамо свима класичну музику до те мере да напокон достигне онај посебан и јединствен статус који има у свету.

ЕДУКАЦИЈА

Пре свега, едукација. Генерације које ће тек доћи су једини прави наследник свега што данас чувамо и негујемо. Културни елемент припрема и организује семинаре, отворене столове и јавне расправе на тему културе и будућности уметности у модерном свету.

Наши наследници ће чувати само оно што воле, а волеће само оно чему смо их научили.