Музика

Едиција „Победници“

Петрић.Током јуна месеца2017. године, организација Културни елемент започела је едицију „Победници“, која је осмишљена тако да се кроз њу представе најбољи соло певачи са 14. Међународног такмичења соло певача „Лазар Јовановић“. Кроз серију концерата Културни елемент је желео да прикаже све оне који су се својим квалитетом посебно истакли. У великој конкуренцији од преко стотину такмичара издвојили су се: Милена Дамњановић, Мина Глигорић и Матеј Предојевић Петрић.

Први у низу концерата био солистички концерт Милене Дамњановић, који се одржао у петак 9. јуна у Галерији Прогрес са почетком у 20 часова. Уједно, овим концертом Милена Дамњановић је завршила основне студије на ФМУ у Београду. Клавирски сарадник на овом концерту био је пијаниста Владимир Глигорић, а гости концерта су биле младе флаутискиње : Далиборка Маленић, Весна Митар и Даница Илић.

Следећи у низу концертаа биће солистички концерт у Народној библиотеци Србије, 24. јуна у 18 часова на коме ће млади сопран, Мина Глигорић изводити соло песме немачких аутора.

На последњем концерту из едиције „Победници“ наступиће тенор из Хрватске Матеј Предојевић Петрић. Његов реситал планиран је за среду, 28. јун у 18 часова.