Marina Miletić

Balerina i koreograf

Marina Miletić je pođena 18.03.1983 u Beogradu. Završila je muzičku školu „Stanislav Binički“ i srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ 2000-te godine, i odmah nakon toga dobila stalni angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Igrala je u predstavama „Ohridska legenda“, „ Romeo i Julija“, „Dr. Džekil i Mr. Hajd“, „Samson i Dalila“, „Frančeska di Rimini“, „Faust“, „Pesnik Čajkovski“, „Posvećenje proleća“, „Žar ptica“, „ Labudovo jezero“, „Don Kihot“, „Žizela“, „Uspavana lepotica“, „Ko to tamo peva“, „Kraljica Margo“, „Nečista Krv“,  „Bajadera“, „Dama sa kamelijama“, kao i u nekoliko opera u Narodnom pozorištu u Beogradu. Takođe, nastupala je i u pozorištu Madlenianum, u predstavama „Volfgang Amade“ i „Severna bajka“. Učestvovala je i u nekoliko predstava nezavisne produkcije, od kojih je najzapaženija „Magija zavetnog drveta“. Glumila je u nekoliko reklama, muzičkih i TV spotova, između ostalih i u spotovima svetski poznatog benda „Kamelot“.
Osnivač je Umetničkog studija „Artionica“, a takođe je osnivač i član Upravnog odbora udruženja UG „Kulturni element“, organizacije koja okuplja mlade ljude, profesionalce u oblasti kulture i umetnosti, a koje se bavi popularizacijom kulture, organizacijom i realizacijom kulturno-umetničkih dešavanja, edukacijom dece i omladine u oblasti kulture i umetnosti, kao i promocijom mladih umetnika.