Nenad Čiča

Rođen u Splitu, nakon završenih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, započeo je svoje muzičko obrazovanje u MŠ „Josip Slavenski“ (2006), u klasi prof. Miomire Stanišić - Špirić koje nastavlja u MŠ „Stanković“ u klasi prof. Ljubice Živković (2008). Diplomirao je i završio master studije na FMU u klasi prof. Višnje Pavlović - Drakulić.
Pohađao je Operski Studio pri Teatru „Madlenianum“, pod rukovodstvom KS Biserke Cvejić i dirigenta Miodraga Janoskog.
Usavršavao se na master klasovima u zemlji i inostranstvu: Stojan Stojanov Gančev, Marijana Mijanović, Đorđe Nešić, Snežana Brzaković (Nemačka), u Italiji, u organizaciji Assoziazione Mozart Italia (Anais Lee), Ruggiero Raimondi (Francuska), Doreen DeFeis i James Hopper (Nemačka), Ken Benson, Craig Rutenberg (Metropolitan opera). Pohađao je prestižni IVAI (International Vocal Arts Institute) u Njujorku sa predavačima kao što su Joan Dornemann, Mignon Dunn, Sherill Milnes, Paul Nadler (Metropolitan opera), Ruth Falcon, Laura Brooks Rice i drugi.
Tokom školovanja je osvojio niz prvih nagrada na domaćim takmičenjima: Republičko takmičenje; „Lazar Jovanović“ i „Petar Konjović“ . Dobitnik je specijalnih nagrada iz fondova ,,Anita Mezetova“ i „Biserka Cvejić“ koje se dodeljuju najuspešnijim studentima FMU.
Nastupao je kao solista na koncertima širom Srbije, u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, SAD i Kanadi. Sarađivao sa Simfonijskim Orkestrom Vojske Srbije „Stanislav Binički“ i Simfonijskim Orkestrom i horom RTS.
2010. debitovao je na sceni Narodnog Pozorišta u Kragujevcu u ulozi Alfreda u Verdijevoj operi Travijata, a sledeće godine i u inostranstvu na festivalu Operoderspree, u Beeskow-u (Nemačka), u ulozi Leandra u operi Angiolina A. Salijerija.
U Narodnom Pozorištu u Beogradu debituje u sezoni 2012/13 ulogom Glasnika u Verdijevoj Aidi, a nakon toga, i u nizu drugih uloga: Licinius (In Hoc signo), Krmanoš (Leteći Holanđanin), Narabot (Saloma), Kasio (Otelo), Ismail (Nabuko), Lenski (Evgenije Onjegin) Alfredo (Travijata), Tesla (Melanholični snovi grofa Save Vladislavića), Vojvoda od Mantove (Rigoleto), Luiđi (Plašt). Gostuje je i na sceni SNP u Novom Sadu i u Teatru i operi Madlenianum. U produkciji fondacije Operosa u Tivtu, zajedno sa simfonijskim orkestrom RT Crne Gore, učestvuje u izvođenju opere Š. Gunoa Romeo i Julija tumačeći ulogu Romea. U Severnoj Americi debituje u Montrealu sa ICAV (Institut Canadien d'Art Vocal) kao Nemorino u Donicetijevoj operi Ljubavni Napitak.
Osim operskog, neguje i koncertni repertoar, u kome se nalaze solo- pesme domaćih autora, italijanskih, nemačkih, ruskih i francuskih romantičara, kao i kompozitora 20-og veka. Učestvuje kao solista i u izvođenju monumentalnih vokalno-instrumenatalnih dela, te je u više navrata sarađivao sa Simfonijskim orkestrom i horom RTS u izvođenju 9-te Betovenove Simfonije (Kolarčeva Zadužbina, Mokranjčevi dani).