Naša misija

POZORIŠTE

Jedna od glavnih delatnosti organizacije. Kroz operu, dramu, mjuzikl, performans i balet Kulturni element organizuje i osmišljava brojne projekte iz sfere pozorišta i funkcioniše kao producent i koproducent u raznim projekatima.

Dalje, u planu je i osnivanje nagrade mladim pozorišnim autorima, osnivanje pozorišne trupe u okviru organizacije i još mnogo, mnogo toga.

ISTORIJSKO NASLEĐE

Spomenici kulture dele sudbinu ovog naroda. Ovde su mnogo duže od nas samih. Cilj Kulturnog elementa je da pokrene niz projekata koji imaju zadatak da probude nivo svesti u narodu, i da ih upute da svoje spomenike i ostalo istorijsko nasleđe primećuju, pamte i čuvaju.

U planu su projekti i prezentacije unapređenja kulturno-istorijskog nasleđa na teritoriji zemlje, kao i u inostranstvu.

KNjIŽEVNOST

Izdavačka delatnost, organizacija književnih večeri, pomoć i kontakti u cilju lektorisanja, korekcija i štampanja knjiga, ali i brojne radionice i predavanja za kreativan i inovativan pristup književnom stvaralaštvu.

Ako želite da izdate knjigu, ako ste napisali zbirku poezije, ili želite da negde izdate svoju priču, javite nam se!

SLIKARSTVO

Mladi slikari, početnici, oni koji slikaju samo zarad hobija, ali i oni koji se slikarstvom bave profesionalno dugi niz godina su pravi saradnici Kulturnog elementa. U svetu u kojem vizuelne umetnosti dominiraju, Kulturni element traži nove načine za prezentaciju i unapređenje likovnih umetnika i njihovog rada.

Želimo da pomognemo pri organizovanju izložbi, promociji mladih autora, kao i pri organizaciji slikarskih kolonija

MUZIKA

Muzika je neodvojivi deo ljudskog bića, a želja Kulturnog elementa je da taj deo bića još više približi svima nama. Organizacijom koncerata, muzičkih večeri i neobičnim muzičkim preformansima Kulturni element donosi muziku svuda, čak i u prostore i institucije koje se muzikom nisu pre bavile.

Približavamo svima klasičnu muziku do te mere da napokon dostigne onaj poseban i jedinstven status koji ima u svetu.

EDUKACIJA

Pre svega, edukacija. Generacije koje će tek doći su jedini pravi naslednik svega što danas čuvamo i negujemo. Kulturni element priprema i organizuje seminare, otvorene stolove i javne rasprave na temu kulture i budućnosti umetnosti u modernom svetu.

Naši naslednici će čuvati samo ono što vole, a voleće samo ono čemu smo ih naučili.