Vuk Babović

Biografija

Rođen je u Beogradu gde je i studirao i stekao zvanje mastera inženjera arhitekture na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, 2011. godine. Pre fakulteta on se već amaterski bavio ilustracijom i grafičkim dizajnom.

Otpočeo je svoju karijeru radom u Parizu gde je učestvovao u projektima različitih škola i kaznenih ustanova.

Kada se vratio u Beograd, radio je nezavisne radove iz oblasti dizajna i arhitektonskog. Zatim je započeo rad u birou za arhitektonsko projektovanje gde je radio na projektima hotela i hotelskih kompleksa lokalizovanih u Crnoj Gori, kancelarijskih enterijera u Rusiji i arhitektonskih objekata za industrijska postrojenja i serije benzinskih stanica na teritoriji Bosne, Bugarske i Srbije. Nakon toga je započeo rad u ¬„Energoprojektu” – jednoj od najuspešnijih inženjerskih kompanija. Radio je u kooperaciji zanata gde su pripremali projekte za ivođenje. Tamo je radio na projektima enterijera za hotel Hajat u Rostovu na Donu (Rusija) i Taškentu (Uzbekistan). Drugi projekti su bili raznorodnih kombinovanih namena i bili su lokalizovani u Centralnoj Aziji. Ipak, ovaj angažman je trajao kratko, jer se ukazala prilika da se preseli i radi u Šenženu (Kina), gde je proveo preko dve godine.

Ubrzo nakon ulaska u Kinu bio je uključen u radionicu za urbano planiranje u Jentai-u (Šandong provincija). Međutim, njegovo prvo zaposljenje bilo je u firmi za dizajn enterijera u kojoj je bio deo malog odeljenja za arhitektonski dizajn. Ovo odeljenje je za svoj glavni zadatak imalo planiranje i arhitekturu za ruralni izletnički kompleks u blizini Nanđinga (Điangsu provincija) što je podrazumevalo dizajniranje serije malih objekata različite tipologije: različite koncepte za šumske i planinske hotelske vile zajedno sa kućom čaja i restoranom pored jezera i centra za posetioce.

Nakon što je taj projekat bio završen, prešao je da radi u kompaniji za pejzažnu arhitekturu, koja je imala rastući arhitektonski tim. Tamo je upravljao timom od četvoro dizajnera, koji je irađivao dizajn za različite tipove arhitekture, dok je takođe pomakao pejzažnim dizajnerima sa skicama i idejama za parkovski mobilijar i paviljone. Arhitektonski projekti su bili jako raznovrsni: od planiranja novog razvoja, revitalizacije zgrada do kancelarijskih enterijera.

Nakon malo više od godinu dana, ukazala se prilika da se pridruži bivšem kolegi i postane glavni dizajner u novoj firmi sa kancelarijama u Šendženu i Pekingu. Nepunih godinu dana kasnije je shvatio da su dobre kompanije i timovi izgrađeni oko zajedničke potrage za novcem i uspehom, dok odlične kompanije izranjaju iz altruizma i virtuoznosti.

Nakon svog povratka u Beograd, priključuje se „Kulturnom elementu“ i nastavlja da se bavi grafičkim dizajnom i dizajnom enterijera, kao i drugim srodnim vizuelnim umetnosima.